Geleceğin Toplu Taşıma Aracına Adastec Dokunuşu


Teknopark firmamız ADASTEC, geliştirdiği Seviye-4 Otonom sürüş özelliklerinin Karsan Atak Electric’e entegre edileceğini duyurdu. Atak Electric’in ilk prototipi yıl sonunda hazır olacak.

Karsan, toplu taşıma araçlarına otonom sürüş özellikleri eklemek için çalışmalarına başladı. İlk olarak Atak Electric üzerinde çalışmalar yürütmeye başlayan Karsan, Atak Electric’e Seviye-4 Otonom sürüş özellikleri kazandıracağını duyurdu. Bu proje kapsamında, Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi envanterindeki girişimlerden ADASTEC ile iş birliği gerçekleştiren Karsan, prototip seviyesindeki ilk Otonom Atak Electric aracını ağustos ayında tamamlamayı planlıyor. ADASTEC’in geliştirdiği Seviye-4 Otonom yazılımlarının Atak Electric elektrik-elektronik mimarisine ve elektrikli araç yazılımlarına entegrasyonu gerçekleştirilecek. Atak Electric’in test ve validasyon çalışmaları ise yılsonuna kadar devam edecek.

Prototip Ağustos’ta, Kullanım Yıl Sonunda Hazır Olacak

Ar-Ge’ye yatırım yapmayı sürdürdüklerini vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, “Ar-Ge ekibimiz tarafından geliştirilen ve 2019 Eylül’de seri üretimine başladığımız Atak Electric’te, Seviye-4 Otonom yani sürücü yardımı olmadan dinamik sürüş gerekliliklerinin tümünün, otomatik bir sürüş sistemi tarafından yapılması için çalışmalarımız başladı. Bu doğrultuda, otomatik sürüş fonksiyonlarının yerine getirilebilmesi için radar, lidar, termal kamera gibi, araç çevresindeki canlı ve cansız tüm varlıkların tespit edilmesini sağlayan özel ekipmanlar da kullanıyoruz. Ağustos ayında ilk prototipini tamamlayacağımız otonom Atak Electric’i yıl sonu itibarıyla kullanıma hazır seviyeye ulaştıracağız” açıklaması yaptı.

Yorum Başlığı Yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir